lördag 6 februari 2016

En unik resa
För ungefär en vecka sedan (månadsskiftet Januari Februari 2016) avslutade ett norskt par en resa som var mycket unik. De reste med segelbåt från Norge ner genom Europa och längs Västafrika till Cape Verde öarna. Sedan flög de över till Brasilien med en reguljär flyglinje. Resan tog fem månader.

Nu undrar de flesta ”Vad är det som är så unikt med det? Folk gör alla möjliga resor hela tiden.”

Det unika med denna resa var att de genomförde den utan sina pass eller andra officiella ID handlingar. De hade köpt ett par ”Världspass” på nätet där Ingunn angav sitt av föräldrarna givna förnamn och eget (påhittade) ”efternamn” (Michael använde bara förnamnet och på hans Brasilianska uppehållstillstånd står det bara ”Michael”) och inga personnummer eller liknande nummer. Dessa pass sågs bara som falska ID av alla myndigheter de stötte på, så hade inget med deras fullbordande av resan att göra.


En resa av den här typen innefattar många och långa samtal med immigrations tjänstemän, tullare och poliser i olika länder. De behöver övertyga dessa människor som agerar för de respektive länderna (mänskliga fiktioner) att de inte utgör någon säkerhetsrisk eller har något kriminellt uppsåt. De behöver vidare övertyga dessa om att de som levande varelser av denna vår Jord, har rätten att färdas fritt och oantastat på sin hemplanet, precis som en fågel har rätt att göra. Hur många tror ni skulle klara detta idag?

Det kräver en själ och ett hjärta som är rent och fullt av kärlek.
Det kräver en avsaknad av ”Ego” och ”måste ha rätt”. Det kräver en stor dos av heder och förmågan att förhandla nya avtal allt eftersom situationen kräver. Och inte minst – det kräver Ansvar. Kvaliteter som är ganska svåra att finna på många håll idag.

Här är lite av vad Ingunn Sigursdatter hade att säga om resan vid dess slut:

”Nu är vi framme i Brasilien efter en resa som tog fem månader,
utan godkänt ID. För min del var det så viktigt att bevisa för mig själv att all känsla av ofrihet och begränsning, bara existerar i tankarna och att vi inte går miste om något när vi söker frihet och självbestämmande – tvärtom, så vinner vi så mycket mer.

Anledningen till att det tog så lång tid, var att vi hela tiden var tvungna att lyssna till vår inre röst och att söka efter symboler, olika samband eller tillfällen, innan vi tog nästa steg. Genom att framskrida på det viset och lyssna till hjärtat, fann vi alla dörrar vi behövde.

Vi hade ”Världspass” (utan registrerade namn och nummer, etc.) men vi hade INTE ”Global Citizenship” och vi har inte skrivit under något som helst. Faktum är att vi kunde ha rest med ett äpple i handen – eller inget alls. Allt handlar om övertygelse.
Alla vände ryggen åt dessa ”pass” och sade ”De är ju bara falsk legitimation”. Så vi svarade med ”Ja det är de. Men de är menade som en hövlighetsgest gentemot dig.”

Vi har arbetat så hårt vi kunnat för att få detta till stånd, och har använt allt vi äger och har. Detta är en gåva från oss till dig – vilken du kan använda om du vill.

Alla handlingar är sammankopplade och ändrar den kollektiva medvetenheten vilken vi alla är del av. Vi stod inför valet; Skall vi tro på påståenden om att vi är maktlösa och har goda skäl att vara rädda, eller skall vi minnas vem vi egentligen är och hur gränslöst stor kärleken som omger oss är (vilken vi själva är) ?

För min del kunde jag inte ta flyget innan jag haft fyra veckor med dysenteri - tills jag var villig att befria mig från alla ovänliga tankar och var redo att gå till flygplatsen utan några energikonflikter inom mig, utan istället enhetlig energi.
Vi kan göra vad vi föresätter oss. Det finns inte längre några gränser. Allt är upp till dig och allt beror på vilken version av dig själv du väljer att tro på.

För min del så ser jag det som att jag gjort det jag försatt mig, och kommer nu att sätta familj och vänner i fokus. Jag ser fram emot att följa utvecklingen och alla kommande bidrag till den stora förändring som är på gång – där vi skapar en ny Jord.Innan Ingunn gjorde denna resa så tog hon upp kampen mot bankerna i Norge genom att utmana legitimiteten av deras huslån. Hon förklarade huset och tomten en ”Suverän Stat” (Niceland) men blev till slut vräkt. Hon har skrivit och hållit föredrag på olika håll i Norge och har väck många av sina landsmän när det gäller vad som egentligen pågår bakom kulisserna av detta samhälle.

En sann hjältinna, banbrytare och ett exempel för oss alla.

Min främsta anledning till att skriva om just detta, är att det visar att ”kärlek övervinner allt”. Bakom varje offentlig befattning finns en människa. Om man kan bryta igenom fasaden och tala direkt till den människan så är mer än halva slaget vunnet. Jag har gjort detta flera gånger under mindre dramatiska omständigheter och funnit en själsfrände, snarare än en motståndare.

Det funkar kanske inte på alla. Vi har många vilsna själar ibland oss. Men vem vinner varje fältslag? Bättre att backa ibland för att gå vidare och kämpa för vad man ser som rätt en annan dag.
Vi sitter alla i samma båt – vår hemplanet. Om vi inte kan lära oss leva i kärlek, respekt och konstruktiv samverkan, så kommer vi att läggas till alla arter som dött ut genom tiderna.

Människans största styrka är hennes förmåga att ändra sin livsstil i enlighet med vad omständigheterna kräver.


Världen håller på att ändras radikalt. Det kan antingen gå emot ett av dessa totalitära superkontrollerade samhällen som vi ser i många science fiction filmer, eller så kan det gå mot en ljus och medveten framtid med harmoni, balans och kärlek som rättesnören.

Duka under för alla invitationer till hat och konflikt. Börja kriga med dina medmänniskor – och du agerar för de mörka krafterna. Var vänlig men bestämd i att stoppa allt stöd till dem som förtrycker och förstör och gör allt i din makt för att skapa en ny och bättre värld.


Valet är vårt – ingen annans.

2 kommentarer:

Carmen sa...

Verkar inte som att ni tänkt att ni trots allt har den globalt privilegierade hudfärgen och utseende i världen. Dvs. ni är "vita" och därmed tillhör den grupp av människor som utan att be om lov eller visa något pass spridit sig i de fem kontinenterna. Att vara "vit" medför privilegier oavsett om ni har för avsikt att göra bruk av de.

Senegaleser, nigerianer, folk från Sierra Leone, etc. dvs. folk från söder om Sahara möter tusentals svårigheter inklusive för att komma till Marocko som i sin tur får pengar från EU för att stoppa de. om inte annat måste de konfrontera paramilitära FRONTEX.

Sydamerikaner och centralamerikaner kommer inte ens ovanför gränsen mellan Guatemala och Mexiko, land som hotats med repressalier av USA om de släpper fram dessa migranter. Detta trots att majoriteten av migranterna har samma hudpigment och drag som mexikanerna och alla vi härstammar från de migranter som för minst 30 000 år sedan vandrade söderut och befolkade kontinenten, efter att ha tagit sig över det frusna Beringssundet. Han som beordrat att dessa migranter inte får nu vandra norrut råkar ha exakt samma typ av pigment som ni. Slump? Knappast!

KentB sa...

Tack för din kommentar Carmen.
Om du ser dig omkring lite här i bloggen, så tror jag du ser att jag talar om andra saker än ras, hudfärg och politik. Men jag ogillar censur, så tar med den.

Poängen med artikeln är att man kan resa på denna vår Jord utan papper och utan att inträda rollen av den Juridiska Person som Pass och andra handlingar identifierar - i motsats till en människa, som om hon förstår dessa saker, ligger bortom juridiska och politiska enheter.