torsdag 2 maj 2019

Hur man tas med svårigheter.









Jag stötte nyligen på ett uttryck eller ordspråk som blivit till en av mina absoluta favoriter.



Fritt översatt lyder det "Lugna vatten har aldrig skapat en duktig seglare eller sjöman."


Jag gillar detta för det är fullständigt sant och för att det går stick i stäv med de nuvarande trenderna i hur vi skall se på oss själva och världen.

Vidare, så ger det en hälsosam syn på hur vi borde se på de olika svårigheter vi ofta hamnar i här i livet - vare sig det är självförvållat eller påtvingat av omgivningen.

Sedan leder det till en analys av vad meningen är med våra liv.

Det är också relevant i vår strävan efter mer frihet och självständighet och minder inblandning i våra liv från myndigheter och politiker (och dem som i skuggorna styr dessa).

Man kan till och med relatera det till de olika svårigheter som vårt land har hamnat i genom att förlita oss till att olika "Makthavare" agerar för landets bästa och hur de hanterat ekonomi, företagsamhet, hälsa, yttrandefrihet och invandring, samt hur polis och rättsväsen prioriterar i dessa frågor.



Det som den mer eller mindre dolda eliten är mest rädd för, ät att vi finner vår verkliga inre styrka och inser att vi skapar vår värld och vår verklighet och att vi har rätten att göra så - i lika hög grad som de skurkar som nu drar i trådarna.  Inse att om de kan hitta på valutor, regler, förbud, sammanslutningar, bolag, banker och internationella bolag och organisationer, så kan vem som helst göra samma sak. Vi är alla skapelser av Moder Natur, och som sådana likställda.

Så om du undrar varför världen har blivit så komplett galen och de som besitter makt i dagens värld, agerar så destruktivt mot mänskligheten, inse att de är livrädda för att vi skall vakna upp än mer och vända dem ryggen eller avsätta dem från sin tron, och få dem att svara för sina brott.  Så de gör sitt yttersta för att försvaga oss på olika sätt eller till och med ta död på oss.


Hur vi ser på oss själva och världen.

Om man ser på hur populärt det blivit att bli "Kränkt" eller hur man skall acceptera varenda tokig idé som folk har (som vilket kön de tänker att de är eller att man inte kan kritisera vissa folkgrupper, oavsett hur de uppför sig) så får man intrycket att det rätta sättet att vara, är vara vek i tanke, karaktär och handling. Vi skall heller inte ha en hög aktning av oss själva utan skall reservera detta för alla "experter" inom den offentliga sektorn eller de stora industriella monopolen, som alltid vet bäst och som alltid har "allas våras bästa" i åtanke i allt de gör - trots att de beror på våra betalningar av skatter eller deras produkter för sin egen existens och fortsatta liv i överflöd. "Det kan ju omöjligt existera en intressekonflikt där."

Så, vi skall vidare vara så beroende av det politiska, finansiella och industriella etablissemanget som möjligt så att vi inte kan reda oss själva, inte har egna nätverk för att stödja varandra eller besparingar att falla tillbaka på ifall saker skulle bli värre. Vi skall vara så friska att vi kan jobba och betala skatt, men inte så friska att vi aldrig blir sjuka eller köper mediciner.  Vi skall vara så intresserade av politik eller samhälle, att vi tror på hela skådespelet med olika partier och att röstande åstadkommer något, men inte så vakna att vi ser igenom hela skiten och att allt är arrangerat och bestämt av folk vi inte har någon inverkan på alls, eller att allt som sägs i massmedia antingen är lögner eller bara en liten del av den fulla bilden.

Vi skall tro att det är vårt fel att klimatet bär sig konstigt åt och skämmas för att använda bilar eller flyg, och betala för denna vår synd med än mer skatter. Vi skall inte vara medvetna nog för att veta att det har funnits hundratals olika uppfinningar som tagits fram av goda människor de senaste hundra åren, vilka mer eller mindre kunde ha gjort slut på vårt slösaktiga brännande av olja, kol och gas, med all förorening det medfört. Vi skall tro att den livgivande gasen Koldioxid är ett gift som kommer att förgöra vår planet, snarare än inse att den främjar växtlighet och därmed hela näringskedjan.

Vi skall vidare tro att onaturliga torkor, bränder, översvämningar etc. åter igen är resultatet av vårt syndiga leverne, snarare än resultatet av det enorma "Geoengineerings Projekt" som pågått i många år på de flesta håll -  där man med sprayande av skyarna från militära plan och  inverkan från olika radaranläggningar manipulerar atmosfären eller bryter upp vattenmolekyler, så att regn aldrig når fram till dit det behövs. Och vi får absolut inte tro att klimatet styrs i långt högre grad av Solen än något vi människor kan göra.

Om vi blev starkare...

Vi får inte vara rädda för hårda tider eller de prövningar livet presenterar oss med. Det finns ett annat talesätt som lyder "Det som inte dödar oss, gör oss starkare".

Jag tror inte vi var menade att leva helt bekväma liv från vagga till grav. Att jobba ett antal timmar om dagen och ägna oss åt trevliga sysselsättningar och sova däremellan.  Havet bryr sig inte om vad seglaren vill ha för väder, och den som kan rida ut en storm har visat sig värdig att föra en båt eller ett skepp.  Både Havet och Stormen kan ta sig olika skepnader, men vår attityd till dem måste alltid vara att inte duka under eller ge upp, utan ansamla den styrka som krävs för att besegra dem.


Många ser massinvandringen som den attack den troligen är på våra liv och vår livsstil, och känner sig uppgivna inför framtiden, när de snarare skulle behöva gräva upp stridsyxan och börja att göra allt de kan för att vända denna situation till en där folkets vilja råder. Men att bara se invandringen som enda problemet är en ytterligt begränsad synpunkt. Sverige har alltid förändrats, men ofta har det varit till det bättre. Det kan fortfarande hända om folk slutar ge bort sin makt och istället tar tillbaks den och ser till att de som missbrukade sin position och sitt förtroende får ta konsekvenserna av sitt förräderi. Det kommer inte att vara lika lätt som vad som hände på Island för några år sedan, men kan ändå göras. Kanske blir det en tid av tumult och svårigheter. Men sådana tider kommer att forma nya starka ledare och ena folket samt lära dem att samarbeta snarare än att konkurrera med varann.

De som kommit till vårt land har ofta gjort så efter att ha genomlevt personliga och nationella helveten som skapats av Väst ofta med Sveriges medverkan eller välsignelse, och ofta med vapen producerade i det här landet. De har seglat på otroligt stormiga hav och har kanske härdats och hårdnat som ett resultat. En del kommer att ha varit del av den terrororganisation som skapades av Väst och Israel, för att destabilisera Mellanöstern - ISIS.  Jag tror vi alla vet vad de sysslat med.

Vem bland svenskarna kommer att ha viljan, styrkan och förmågan att tas med dessa? Knappast snubben som funderar på om has Fittmössa matchar hans lila trikåer.


Vad vill jag egentligen säga här?  Jo, att om du finner dig själv i dålig hälsa, utan eget hem och med dålig ekonomi, eller har ifrågasatt systemet och blivit av med jobb eller barnen dina som resultat, så kan livet verka surt och motståndarna alltför starka. Men inse att du KAN resa dig över problemen att det finns fler som du och om en inte kan klara kampen ensam, så kan flera gå ihop och presentera ett tyngre motstånd eller alternativ lösning.  Om du är en av de många som fortfarande har ett drägligt liv men kan se att detta kanske inte kommer att bestå, bli aktiv nu medan du har tid och resurser.

Titta på detta med 5G som börjar rullas ut. En massa information om farorna med det och avsaknad på forskning for att fastställa om det är skadligt eller inte, har spridits i alternativa medier och varit föremål för protester, demonstrationer och i vissa fall rättsfall. Och nu börjar jag se att olika områden vunnit i domstolar eller att deras by eller stad inte kommer att tillåta 5G.  Så med tillräckligt med uppmärksamhet och aktivitet och information, så kan man besegra angriparna/fienden.

Så ge aldrig upp och vägra se andra som överordnade, utan se dem för vad de är - i bästa fall dina likar, och om de agerat svekfullt eller kriminellt - se dem som förrädare, vilka förlorat rätten att vara våra likar.

Kent Bengtsson



Andra artiklar här i bloggen, som anknyter till detta:

Ge inte upp
http://fredofrihet.blogspot.com/2016/07/ge-inte-upp.html

Är Regeringsmakt vår nya religion?
http://fredofrihet.blogspot.com/2013/09/ar-regeringsmakt-var-nya-religion.html

Hur man förstör ett samhälle
http://fredofrihet.blogspot.co.za/2013/06/hur-man-f-orstorett-samhalle-nar-jag.html

Det smartaste sättet att döda folk på
http://fredofrihet.blogspot.co.za/2017/10/de-smartaste-satten-att-doda-folk-pa.html

1 kommentar:

Conny Lundberg sa...

Väldigt väl uttryck, Kent!
Uppvaknandet bara fortsätter och går inte att stoppa!
Det är dags att kasta ut de politiska månglarna ur templet!